PROJECTE DE FISIOTERÀPIA

El projecte «NECESSITES FISIO?: Suport a les necessitats de fisioteràpia de les entitats federades» té com a finalitat proporcionar el servei de fisioteràpia professional a persones amb discapacitat física i orgànica de Catalunya, sobretot fent especial incidència a aquelles persones més vulnerables i/o que no hi tenen accés.

De fet, COCEMFE Catalunya, el passat mes de desembre de 2021, va publicar els resultats d’un recent estudi sobre l’impacte al col·lectiu de persones amb discapacitat i persones amb malalties cròniques durant la pandèmia de la Covid-19 tant a Barcelona, com l’Àrea Metropolitana com a l’àmbit de Catalunya, en el que es va constatar que aquests col·lectius, que ja eren vulnerables prèviament, van augmentar la seva vulnerabilitat a causa dels efectes del tancament domiciliari i tot el seguit de restriccions implantades durant els anys 2020 i 2021.

En molts casos aquestes persones han perdut hàbits prèviament adquirits en diferents àmbits: la seva activitat física nul·la, augmentant el sedentarisme i, per tant, els seus riscos associats a la salut, les dificultats de socialitzar amb altres persones i la cura de la seva salut mental entre d’altres. A més, la manca de suports per a realitzar les seves AVD (Activitats de la Vida Diària), ha desencadenat la falta de rutines i hàbits.

És, per tant, imprescindible oferir al col·lectiu recursos, senzills, però efectius, basats en l’evidència científica però, alhora, fàcilment assumibles pels professionals i que tinguin un impacte directe a la qualitat de vida de la persona.

Un bon estat de salut, és un dels objectius més recurrents als projectes de promoció de la salut i incardinat al ODS Número 3. SALUT I BENESTAR que parla de garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les edats, lligat a l’article 5 d’igualtat d’oportunitats i 25 sobre la salut de la Convenció sobre de Drets Humans de les Persones amb Discapacitat.

Si teniu necessitat d’aquest servei feu-nos arribar les vostres dades a coordinacio@cocemfecatalunya.org

Projecte de fisioteràpia